Cestovatelský magazín

Cestujte s námi…

By

Trávicí enzymy a dostupné suroviny

Trávicí enzymy

Trávicí enzymy a dostupné suroviny

V přírodě najdeme množství surovin, které fungují jako čistič střev a podporují trávicí enzymy. Prokázanou výhodou je jejich přírodní původ a velký zdroj vitamínů, minerálů, antioxidantů a dalších látek prospěšných pro náš organismus. Výborným zdrojem vitaminu C a silným antioxidantem je citron. Je to dostupné ovoce, které podporuje trávení, posílí imunitu a je výborným prostředkem jako čistič střev. Dalším dostupným ovocem, které by mělo být součástí našeho každodenního jídelníčku je jablko, podpoří trávicí enzymy. Jablko je hotovým zázrakem, ale často se na něj zapomíná. Stačí když denně sníte jedno jablko a je dokázáno, že má již při tomto množství příznivé účinky na zdraví. Je vynikajícím prostředkem pro upravení správné konzistence stolice a dodá tělu potřebné vitamíny.

Naučí vaše střeva správně pracovat. Zázvor je surovinou, která ovládla náš trh se zdravými potravinami. Má neocenitelné účinky na zdraví. Zázvor je také čistič střev. Pomáhá proti nadýmání, podporuje jejich aktivitu a doporučuje se jej užívat nejen při chorobných stavech, ale i jako prevence proti nemocem. Výhodou je jeho všestrannost. Můžete ho pít formou čajů, ať už jako čerstvý nebo sušený, ale je také výbornou kořením do jídel a nápojů. No pokud si dáme dohromady už jen tyto tři zcela běžné suroviny, víme si vyrobit velmi silný antioxidantové vitamínový nápoj, který nás ochrání v období chřipky a nachlazení a je také účinný jako čistič střev. Trávicí enzymy podpoří činnost.